Случаят с починалата дъщеря Лиляна Дерменджиева се разплете.

Какво знаехме до момента?

Това което знаехме го научавахме от анонимни писания на Спартак Дерменджиев, приятеля му Илия Йовков и от Юли Дерменджиев в обясненията му пред съда. Къде директно, къде с намеци и позоваване на „защото така чух“ , оформи се една достатъчно гнусна история, с която тримата противници на големият скулптор Крум Дерменджиев да хвърлят срамно петно върху един наистина невинен баща.

От писанията в интернет и показанията им пред съда разбрахме, че:

1. Лиляна Дерменджиева – набедена за незаконна дъщеря на Крум Дерменджиев, починала след незаконен аборт в болница. /една лъжа на Спартак пред съдия в София/

2. Крум Дерменджиев не се бил оженил за майка й, а майката на Спартак била първата му съпруга. /твърдение на Спартак пред съдия в София/

3. Дъщерята на Крум Дерменджиев била забременяла от /хората със слаби нерви да не четат/ .. баща си… /твърдения на Спартак от 2009г. до 2014 във форумите в интернет и в различни сайтове … без коментар…/

За да тиражират свободно тази опозоряваща баща им версия, тримата разчитаха, че истината никога няма как да излезне наяве поради изтекла давност и унищожени документи.

Съдът многократно издирваше от община Русе и от община София такива, но такива не се откриваха. Това естествено окуражи лъжците да станат по-смели в лъжите и клеветите си, но…

Но не щеш ли през 2014 – та година, кълбото изведнъж започна да се разплита.

Оказа се че Юли и Спартак Дерменджиев през цялото време са ни лъгали! И то не само обществеността, но и съдията в софийски районен съд са излъгали в очите.

Защото истината се разкри документално. Не Крум Дерменджиев, а приятелят и роднина на Спартак и Юли е бил замесен в кръвосмесителна връзка с починалата Лиляна Дерменджиева. Искали са да прехвърлят вината от приятеля си К.Карамфилов на баща си К.Дерменджиев, защото така им е било удобно.

Как бяха разобличени в лъжа Юли и Спартак Дерменджиев?

На първо място чрез жалбата на самата пострадала Лиляна Дерменджиева. Тя най-добре знае от кого е била насилвана, от кого е забременяла и кой е бил заплаха за живота й.

В жалбата си до МВР тя се оплаква не от баща си, а от К.Карамфилов, неин братовчед, приятел на Спартак, Юли и майка им. Сякаш един пъклен заговор как да бъде изтормозено нещастното момиче бе разкрит през 2014-та година. План на една красавица на име Лиляна Захова срещу по-младата й съименничка Лиляна Дерменджиева. И както често става в историята, насилникът в лицето на Лиляна Захова беше увековечен със множество статуи, цветя и фанфари, а неговата жертва беше забравена, потулена и с откраднати документи.

Но не всички.

От новооткритите документи разбрахме, че:

1. Лиляна Дерменджиева не е била незаконна дъщеря от незаконна връзка.

2. Спартак Дерменджиев е излъгал пред съд, че неговата прекалено идеализирана в скулптури майка Лиляна Захова е първата съпруга на Крум Дерменджиев.

3. Дъщерята на Крум Дерменджиев не е забременяла от Крум Дерменджиев, а е била насилвана сексуално от К.Карамфилов, за което има жалба в МВР.

Жалбата на Лиляна Дерменджиева до МВР е запазена. Свидетелските показания, на приятелката й видяла как приятелят на Спартак и Юли я насилва със сексуалните си мераци към нея, въпреки роднинската им връзка са запазени.

Документите от болницата и общината са запазени и сочат, че тя не е починала от незаконен аборт в болницата, както Спартак Дерменджиев убеждаваше съда.

Лиляна Захова

Печатен препис на ръкописа на Крум Дерменджиев относно починалото момиче, дъщеря му Лиляна Дерменджиева

Печатен препис от ръкопис от дневника на Крум Дерменджиев за починалата му дъщеря :

„ 29.01.1976г. Днес се обади женски глас към 2 ч. /14/, пита ме имал ли съм дъщеря починала, а преди това познавам ли Моис Аврамов и дали ми е бил приятел. Казах, че ми е бил по-рано, а сега вече не, защото няма чувство за благодарност, помагал съм му, а пожела да разруши къщата ми. А слезе като партизанин с отряда на моя брат. Тя каза, че иска да дойде при мене в ателието и да ми говори, защото искала да изнесе всичките му мърсотии. Каза, че именно той бил виновен за смъртта на дъщеря ми. „

Отчаяната Лиляна подава жалба до началника на тормозещият  я насилник. Отделно има и жалба на Лиляна Дерменджиева до   до началника на МВР. Жалбата се намира в софийски  районен съд.

1 - Лиляна Дерменджиева

2 - Лиляна Дерменджиева

Лиляна Дерменджиева е законна дъщеря от първият брак на Крум Дерменджиев с Иванка Ганева от гр.Русе. Самият факт на нейното съществуване жива е бил достатъчен на Лиляна Захова, за да очерни живота на всички, в това число и на себе си, за поколения напред.

И никакви подаръци, пари по 2 000 лева на месец и други видове отстъпки, правени от Крум Дерменджиев не са били в състояние да я „умилостивят“ в болестната й ревност към другите деца на Крум Дерменджиев.

Това, което спечелва за себе си и децата си Лиляна Захова с войната си срещу детето на Крум Дерменджиев, е че оставя децата си без баща, а срещу нея е подадена молба за развод.

Още подробности за живота на първородната дъщеря на Крум Дерменджиев, както защо и как е починала, можете да прочетете – ето тук.

Вместо заключение.

Както вече свикнахме да се оказва – историята се оказа съвсем друга, а не каквато ни я разказваше Спартак Дерменджиев.

Друг на негово място  не би си измислял, за да се излага и да съспва авторитета си.

Не че е останал кой знае колко от него, неотдавана Спартак Дерменджиев официално беше „награден“ в МОЗЕЙ  в тяхната Асамблея на срама.

Коментарите са изключени.